Consult+

De handige app voor patiënt en arts

Direct aan de slag

Consult + is simpel te gebruiken. De opbouw is eenvoudig, zodat iedereen - jong en oud - er direct mee aan de slag kan.
Consult+ helpt je om een aantal logische stappen te zetten:
 1. Je voorbereiding[+]
  Zodra je een afspraak hebt, kun je opschrijven welke vragen je aan de arts (of andere hulpverlener) wilt stellen.
  Je vragen kun je printen, als herinnering laten tonen en je kunt ze - als je het e-mailadres kent - mailen naar de arts (zie ook beperkingen in het e-mailverkeer)
  Jouw vragen vormen de basis voor de inhoud van het consult, van het gesprek met de arts.

  Je kunt alle vragen zelf bedenken en voorbereiden met Consult+, zonder gebruik te maken van ingewikkelde vragenlijsten. Onderstaande drie vragen zijn meestal een prima kapstok voor het bedenken van je eigen vragen. Deze drie vragen worden als optie aan elk nieuw consult toegevoegd. Wil je daar geen gebruik van maken, dan zet je deze "standaard vragen" uit in de instellingen van de app.
  Stacks Image 58
 2. Het opnemen van het consult[+]
  Stacks Image 38
  In de spreekkamer vraag je (met hulp van de app) toestemming om het gesprek op te nemen. De app laat aan de arts zien waarom je het gesprek wilt opnemen en wat je wel en niet met de opname kunt doen (lees ook over Versleutelde opname op je smartphone).

  Tijdens de opname zie je op het scherm je eigen vragen die je kunt afvinken als de arts je vraag heeft beantwoord.
 3. Terugluisteren[+]
  Thuis, na het consult, kun je het gesprek terugluisteren. Dit is geen luxe, omdat je meestal niet meer dan 40%(!) van de informatie kunt onthouden. Als "slecht nieuws" het onderwerp is, of als je erg gespannen bent, onthoud je vaak minder dan 20%.

  Tijdens het terugluisteren zie je de vragen die je voorbereid had. Ben je tevreden over het antwoord? Dan vink je de vraag af. Zo niet, dan kun je hem laten staan voor een volgend consult.
 4. Je vervolgvragen[+]

  Misschien heb je na het terugluisteren nieuwe vragen. Deze kun je noteren in Consult+ en ook deze vragen kun je printen en mailen. Of je "bewaart" ze automatisch in Consult+ tot de volgende afspraak die je maakt met de arts.

  Hierdoor ontstaat een cirkel. Je krijgt veel meer invloed op het consult en je kunt beter samenwerken met je dokter aan je eigen gezondheid.

Helpschermen

De opbouw van Consult+ is simpel en logisch. Ter ondersteuning hebben we heldere helpschermen ontwikkeld, deze geven extra uitleg over de diverse functies.

Stacks Image 74
Stacks Image 64
Stacks Image 68
Stacks Image 66
Stacks Image 70